Köşe Yazıları

Sizi sevmiyoruz arkadaş!

Dargımın mıyız,.kırgın mıyız size? Hayır canım ne münasebet. İnsan sevdiği insanlara kırılır,darılır. Biz sizden nefret ediyoruz. Şikayetçi miyiz? Bu dünyada gücümüz yetmez,ama öte dünyada evet şikayetçiyiz. Size duyduğumuz öfke ve nefretin bu dünyamızı zindan ettiğini biliyoruz; ama öte dünyada da bize cennetin kapılarını açacağına olan inancımıza güveniyoruz. Ve bu bize güç veriyor.

Sizi sevmiyoruz arkadaş… Sevemeyiz… Sevmeyeceğiz de..Muhabbet de duyamayız… Duymayacağız da..Size duyulan muhabbet ve sevginin,münafıklığın baş alameti olarak görüyoruz.
Öfke ve nefret gibi insanı çirkinleştiren duyguların öznesi siz olunca bu duygular bile ne kadar da güzelleşiyor farkında değilsiniz.
Bir aralar sever gibi yapmıştık sizi… Odur budur yıllardır tövbe istiğfar ediyoruz.
Sizi sevmiyoruz arkadaş.. Sevmeyeceğiz de…
Zulme uzun süre maruz kalan mazlumlarda merhamet duygu ölür diyor eskiler.. Bizdeki merhameti öldüremediniz; öldüremezsinizde.? Çünkü zulmeden bizden çıktı, bizden çıktınız. Başka mahalleden zulme uğrasaydık merhametimiz ölürdü,haklılar eskiler… Ama siz bizim bağrımızdan çıktığınız için hınçımız var size. Size inat merhameti yaşatacağız. Merhâmet toplumu inşâ edeceğiz size inat.
Sizin derdiniz ne biliyor musunuz? Sizin derdiniz bizi, size,kendinize benzetememeniz! İnat ise inat. Size benzemeyeceğiz. Çocuklarımız da sizin çocuklarınıza benzemeyecek. Tufeylilerden olmadık,çocuklarımızda olmayacak.
Size olan öfkemiz, ve size benzemememiz öte tarafta çok işimize yarayacak çokkk?
Sizi sevmiyoruz arkadaş..
Sevmeyeceğiz de… Sizi sevmemenin ve sizden nefret etmenin ne ulvi bir duygu olduğunu bilseydiniz eminim siz de kendinizden nefret eder sevmezdiniz.
Üç günlük dünyalık için ahiretinizi batırdınız. O kadar vicdansızsınız ki, sizinle beraber binlerce samimi insanın da ahiretini batırdınız; onları da kendinize benzettiniz.
Utanmadan bir de “bizi sevin,bizim tarafta olun” diye neredeyse kanun hükmünde kararname çıkarmak için yetkililere(!) müracaat edeceksiniz!
Bu millet sizin gibi azgınları hangi ara yetiştirdi; bir türlü anlamıyoruz.
Sizi sevmiyoruz arkadaş… Sevmeyeceğiz de… Size olan nefretimiz ve buğzumuz bâki.
Sokak hayvanlarına dıyduğumuz merhameti bile size duymuyoruz,duyamıyoruz.

Ne olursa olsun arkadaş.. Sizi sevmiyoruz. Sevmeyeceğiz de…
Öfkemiz de bâki,nefretimiz de..
Sizi sevmiyoruz arkadaş.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu